Media Took: Počela su predavanja i radionice

Počela su predavanja i radionice za medijsku edukaciju mladih u okviru projekta Media Took: Tvoja šansa da zasijaš u svetu medija!

Ove nedelje, mladi imaju priliku da slušaju predavanja i učestvuju u radionicama na teme:
Veštačka inteligencija
Vršnjačko nasilje
Mentalno zdravlje mladih
Diskriminacija u javnom prostoru

Kroz ove radionice, vođene stručnjacima i urednicima iz različitih medija, naučiće kako da istraže i obrade ove važne teme, a zatim i kreiraju svoje medijske sadržaje za različite platforme i društvene mreže.

Predavanja su svakog dana od 17h u Kulturnom centru Novog Sada.

Veliko hvala učenicima iz Gimnazije “Svetozar Marković” iz Novog Sada koji su nam se pridružili juče i danas! Narednih dana očekujemo i učenike iz Gimnazije “Isidora Sekulić” i “Karlovačke gimnazije” – radujemo se vašem dolasku i sjajnoj saradnji!

Posebno se zahvaljujemo prof.dr Bojanu Laliću sa FTN-a i studentkinji Milici Živkoviċ na sjajnom predavanju i radionici koje su juče održali na temu (zlo)upotrebe veštačke inteligencije!

Veliko hvala Kulturnom centru Novog Sada koje je omogucilo da projekat organizujemo u njihovom prostoru!

Za sve koji nisu u mogućnosti da prisustvuju uživo, možete se prijaviti putem kontakt forme na našem sajtu www.scenovizija.com i dobićete snimljena predavanja i radionice, kako biste učestvovali u produkciji naših zajedničkih emisija! ✨

Projekat je sufinansiran od Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Veliko hvala na ovako znacajnoj podrsci jer su prepoznali vaznost plasiranja ovih tema u medijima.