Kreirajte svoj medijski sadržaj

Mladi ste, želite da se angažujete u medijima, volite da istražujete, pišete, snimate… Iskoristite mogućnost i pridružite se našim ZOOM predavanjima.

Predavači iz različitih medijskih oblasti približiće vam na sažet i prilagođen način, najvažnije teme i oblasti iz sfere medija, javnih nastupa, medijske pismenosti, pisanja tekstova. Nakon teorijskog dela, slede radionice i snimanja uživo.

Znanja koja steknete, možete lako da iskoristite za oblasti koje su vama interesantne. Naučićete kako da nastupate, istražujete, pripremate medijske sadržaje. Savladaćete osnovne forme i žanrove u novinarstvu koje kasnije možete da koristite i prilagođavate za pisanje tekstova na blogu, sajtu i objavama na društvenim mrežama.

Ukoliko želite da se angažujete u medijima, kao novinar ili dopisnik, ova dodatna edukacija olakšaće vam i pružiti prva iskustva u timskom radu. Bez obzira gde živite, online komunikacija omogućava da se povežemo i zajednički plasiramo teme koje vas zanimaju.

Nakon predavanja na temu “Društvene mreže”, polaznici su upoznati i sa “Formama i žanrovima u novinarstvu”.

Predavanja su u toku i vi još uvek možete da se priključite. Potrebno je da izaberete vaš program u skladu sa uzrastom. Detaljnije informacije možete pronaći na sajtu pod odeljkom PROJEKTI. Očekujemo vas!

Projekte “Pokreni se i nauči mlada Srbijo” i “Pitaj slobodno mlada Srbijo” sprovodi Centar za edukaciju Scenovizija a sufinansirani su od Ministartva kulture i javnog informisanje Republike Srbije.

Napomena: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Ministarstva za kulturu i javno informisanje Srbije.