EMISIJE I RADIONICE

Mladi u Novom Sadu

Centar za edukaciju SCENOVIZIJA pokrenuo je projekat “POOKreni se i nauči”. Pozvali smo mlade iz Novog sada i okoline, da učestvuju u pripremi i snimanju emisija. Želeleli smo da saznamo kakvi sadržaji im se nude u njihovom gradu, koliko ih koriste, šta im nedostaje i šta bi menjali? Snimili smo zajedno 3 emisije.

Emisije/Radionice u sklopu projekta “Slobodno reci”

Cilj projekta je jačanje stručnih kapaciteta iz oblasti medijske pismenosti, umrežavanje mladih, povezivanje i razmena, udruživanje i motivacija ka krajnjem cilju: samospoznaja da je ključ promene u rukama samih mladih, da mogu sami kreirati svoje vreme i aktivnosti koje im mogu doneti naposletku i moguće buduće zanimanje.

Na osnovu izraženih sklonosti ka medijskom izražavanju izabrani su srednjoškolci iz AP Vojvodine koji su prisustvovali predavanjima na temu medijske pismenosti i učestvovali u stvaranju multimedijalnih sadržaja u sklopu projekta “Slobodno reci”.

U sklopu projekta Odražne su ZOOM radionice koje su uvele srednjoškolce iz AP Vojvodine u osnovna medijska znanja. Teme ZOOM predavanja bile su:

Društvene mreže, predavač Lidija Arsenin

Forme i žanrovi, predavač Mara Skendžić

Medijska pismenost, predavač Tamara Burević

Konstruktivna komunikacija, predavač Ana Bojović

Istrazivanje i izvestavanje, predavač Ana Bojović

Javni nastup, predavač Mara Skendžić

U sklopu radionica snimili su zajedno 4 emisije sa gostima.

Emisije/Radionice “Pokreni se i nauči mlada Srbijo”

Održane su radionice i snimanja emisija u sklopu projekta “Pokreni se i nauči mlada Srbijo”. Mladi su se sjajno snašli u ulozi voditelja i ponosni smo na njih!

Sve o čemu smo predavali, učili i vežbali sada smo i praktično primenili. Radionice i snimanja održane su u televizijskom studiju, pred kamerama i sa gostima. Snimili smo zajedno 6 emisija.

Emisije/Radionice “Pitaj slobodno mlada Srbijo”

Projekat “Pitaj slobodno mlada Srbijo”, organizovan je sa ciljem da srednjoškolci nauče šta je medijska pismenost, koje vrste medija postoje, kako da se pripreme za javne nastupe i upoznaju osnovne forme i žanrove u novinarstvu.

Srednjoškolci su u okviru projekta “Pitaj slobodno mlada Srbijo” snimili prve emisije u studiju. Pokazali su pravu novinarsku radoznalost, bili su izuzetno vredni, posebno kreativni i spontani u razgovoru sa gostima. Snimili smo zajedno 2 emisije.