Prvi nastup pred kamerama!

Sve o čemu smo predavali, učili i vežbali sada smo i praktično primenili. Radionice i snimanja održane su u televizijskom studiju, pred kamerama i sa gostima.

Polaznici su sami osmislili koncept emisija, izabrali teme i goste, pisali sinopsise, pripremali najave, pitanja i vodili svoje emisije, koje će uskoro biti emitovane na scenovizija you tube kanalu i na različitim televizijskim stanicama.

Posebno je važno da su njihova prva iskustva pred kamerama protekla u profesionalnim uslovima kroz saradnju i pripremu sa timom koji je dugo u novinarstvu. Za prve nastupe pripremali su ih: novinarka i urednica Tamara Burević; novinarka i urednica Ana Bojović; novinar i direktor Media Info Centra Vladimir Jovanović i koordinatorka projekta, novinarka i urednica Mara Skendžić.

Stručna teorijska predavanja i priprema uživo, pomogli su da mladi na najbolji način uđu u svet medija i novinarstva, postepeno, bez pritiska, sa razumevanjem i podrškom. Po njihovim rečima, nestrpljivi su da nastave dalja angažovanja uz SCENOVIZIJU.

Svi učesnici su kroz projekat proširili svoja znanja, ne samo o medijima nego i o drugim oblastima. Kroz emisije će pomoći i svojim vršnjacima da saznaju različite korisne stvari. U tome su im pomogle sjajne gošće kojima se posebno zahvaljujemo:

Nadja Rodić, fitness trener i studentkinja DIF-a

Danijela Živančević, specijalistkinja psihoterapije

Ana Bojović, novinarka i urednica, diplomirana žurnalistkinja

Lidija Arsenin, stručnjak za društvene mreže, diplomirana ekonomistkinja

Jelica Nikolić, specijalistkinja kozmetologije

Ljiljana Atanacković, kozmetičarka

Gošće su kroz uzajamnu pripremu, učinile da mladi voditelji, budu i urednici svojih emisija. Dale su veoma korisne savete gledaocima, svaka iz svoje oblasti. Pričalo se o zdravom životu, treninzima, pravilnoj ishrani, kozmetici, snalaženju na društvenim mrežama, medijskim nastupima, samopouzdanju, radu na sebi, partnerskim odnosima…

Tim SCENOVIZIJE uz nova mlada lica, nastavlja sa snimanjima emisija. Tema ima mnogo i tu smo da ih zajedno pratimo. Ukoliko imate interesantne predloge, možete nas kontaktirati i poslati vaše predloge na mejl info@scenovizija.com.

Posebno se zahvaljujemo na podršci Ministartvu kulture i javnog informisanje Republike Srbije, koje je sufinansiralo projekat “Pokreni se i nauči mlada Srbijo”.

Napomena: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Ministarstva za kulturu i javno informisanje Srbije.