Snimanje prvih emisija

Projekat “Pitaj slobodno mlada Srbijo”, organizovan je sa ciljem da srednjoškolci nauče šta je medijska pismenost, koje vrste medija postoje, kako da se pripreme za javne nastupe i upoznaju osnovne forme i žanrove u novinarstvu.

Prvo su organizovana ZOOM predavanja, a zatim su uživo održane radionice i snimanja. Svi zajedno, imali su zadatak da istraže teme koje ih zanimaju, osmisle koncept emisija, pripreme pitanje, osmisle najave i samostalno vode emisije. Sve o čemu su slušali na predavanjima, sada su primenili u praksi.

Snimanje emisija proteklo je iznenađujuće opušteno, bez velike treme. Za prve nastupe pripremali su ih: novinarka i urednica Tamara Burević; novinarka i urednica Ana Bojović; novinar i direktor Media Info Centra Vladimir Jovanović i koordinatorka projekta, novinarka i urednica Mara Skendžić.

I pored brojnih obaveza koje imaju u ovom periodu, naši srednjoškolci, uspeli su da pronađu vreme i dodatno se edukuju na temu medija i društvenih mreža. Vežbe iz javnog nastupa, svakako će im pomoći da u budućnosti lakše nastupaju bez obzira na situaciju. Emisije će uskoro biti emitovane na scenovizija you tube kanalu i na različitim televizijskim stanicama.

Tim SCENOVIZIJE uz nova mlada lica, nastavlja sa snimanjima. Ukoliko želite da se uključite i predložite teme o kojima biste hteli da saznate više, možete nas kontaktirati putem mejla info@scenovizija.com.

Posebno se zahvaljujemo na podršci Ministartvu kulture i javnog informisanje Republike Srbije, koje je sufinansiralo projekat “Pokreni se i nauči mlada Srbijo”.

Napomena: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Ministarstva za kulturu i javno informisanje Srbije.