Podcast 20/50 SAMOPUZDANJE

Bez obzira da li ste u potrazi za motivacijom ili jednostavno želite da se opustite uz šolju kafe, naš podkast je tu da vam pruži podršku i inspiraciju. Pridružite nam se i budite deo naše zajednice.

Podcast 20/50 SAMOPOUZDANJE: Da li postoji formula za sticanje samopuzdanja?

Ovde možete pogledati podcast https://www.youtube.com/watch?v=kuce2j-1n1E&t=1171s

Pet saveta kako da popravite svoje samopouzdanje

Postavite ciljeve i ostvarujte ih: Postavljanje i postizanje ciljeva moze vam pomoći da izgradite samopouzdanje. Počnite sa manjim ciljevima i postepeno radite na većim. Kada postignete cilj, osetićete ponos i samopouzdanje koje dolazi iz uspeha.

Okružite se podrškom: Okružite se ljudima koji vas podržavaju i podstiču na rast. Izgradnja pozitivnih odnosa sa ljudima koji vas cene može vam pomoći da se osećate sigurnije i samouverenije.

Negujte svoje talente i interese: Pronađite aktivnosti koje vas ispunjavaju i u kojima se osećate dobro.Bavljenje svojim talentima i interesima pomaže vam da razvijete veštine i osećate se samouvereno u onome što radite.

Radite na ličnom razvoju: Uvek ima prostora za rast i razvoj. Radite na sebi kroz čitanje inspirativnih knjiga , pohađanje kurseva ili rad sa terapeutom. Rad na ličnom razvoju pomaže vam da bolje razumete sebe.

Pozitivne afirmacije i razgovor sa sobom: Postavljajte afirmacije kao što su “Ja sam vredan/vredna”, “Verujem u sebe”… Razgovarajte sa sobom kao da pričate sa malom verzijom sebe, na taj način ćete imati mnogo više razumevanja i objektivniju sliku prilikom rešavanja bilo kakvog problema.

Imate komentar ili predlog za temu?