Šta donosi New York Fashion Week za proleće 2023.

Teško je poverovati da su pripreme za New York Fashion Week za proleće 2023. već u punom jeku. Ali iskreno, tek što smo izašli iz letnjih haljina, već smo počeli da pripremamo zimske stvari. Vreme kao da leti, ali moda ne zastaje.

Dok će neki obožavatelji mode imati sreće da na ulicama New Yorka ovaj modni događaj prate uživo, drugi će uz svoje telefone, proveravati profile svojih omiljenih brendova na društvenim mrežama kako bi zavirili u novitete. Obe grupe zanimaće isto: vrsta odevnih predmeta, modni detalji i boje koje će biti najpoželjnije u narednoj godini.

Drugim rečima, inovacije i najnoviji predlozi svetskih dizajnera pomoći će nam da dobijemo neke sveže, nove ideje za kombinacije, upoznaće nas sa stilskim trikovima i uputiti na artikle u koje vredi uložiti, ili što je još bolje, podstaći nas da nešto slično pronađemo u svom ormanu.

Za sve koji su nestrpljivi saznali smo šta se može očekivati na modnim pistama na prolećnom New York Fashion Week-u kada će se i zvanično promovisati najnoviji trendovi:

Naglašena dramatičnost

U narednoj sezoni isticaće se dramatičnost boja i silueta. Suknje će biti kraće, a pantalone duže i šire. Stilisti predviđaju da će se dizajneri poigrati klasičnim komadima, ali će im dati dozu dramatičnosti preterujući u proporcijama i odabiru boja.

Povratak klasike

Teksas se vraća na velika vrata i na modnoj sceni viđaćemo ga u popriličnim količinama. No, u sezoni pred nama povratak teksasa obeležiće klasični modeli poput obične košulje i jednostavne slip haljine kakvu je nosila Kate Moss 90 –tih. Ipak, to neće umanjiti popularnost trendova iz 2000. god koji odnedavno vladaju modnim svetom.

Predimenzionirana odela, ženstveni detalji i hrabre nijanse crvene boje

Ženska odela su proletos doživela svoj veliki povratak, a sada ostaju u fokusu i to u predimenzioniranoj varijanti. Uz to, na modnom radaru naći će se ti tradicionalno ženstveni detalji poput čipke, volana ili kitnjastih detalja. U muškoj garderobi očekuje nas povratak klasičnih belih majica bez rukava, a jarko crvena će biti hit boja.

I kao najvažniji detalj, apsolutni must-have, biće prsluk, od svih materijala i različitih krojeva.