Bata Spasojević – Individual! Poznati dizajner oduševio publiku na SFW

Favorit domaće modne scene, koji intezivno plasira svoje ideje i kreacije u zemlji i inostranstvu i time predstavlja Srbiju u najboljem mogućem dizajnerskom svetlu, sigurno je Bata Spasojević.

Đak “stare” modne škole, sticao je svoja znanja u najpoznatijim modnim kućama stare Jugoslavije, gradio svoj pravac i stil i sada sa nepogrešivim osećajem stvara svaku novu kolekciju. Veoma inovativan, tražen kao dizajner ali i kao predavač koji svoja znanja uspešno prenosi mladim talentima.

 

Bata Spasojević rođen je u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti – Odsek savremenog odevanja.

Tokom 2000. godine osnovao je sopstveni brend “Individual” koji svojim stilom, formom i jedinstvenim dizajnom opravdava svoje ime – Individual.

Snimci njegovih revija su emitovani na najpoznatijem svetskom modnom kanalu Fashion TV dok je na nedelji mode u Majamiju, dobio prestižno priznanje “International Rising Star 2011”.

Svoju najnoviju kolekciju pravljenu specijalno za tu priliku, prikazao je nedavno zajedno sa našim dizajnerima i timom SFW u Taormini, na Siciliji, u bajkovitom ambijentu porodičnog zdanja Korleonovih iz kultnog filmskog ostvarenja Kum.

Sa istom kolekcijom, predstavio se i na XVIII Serbia Fashion Week-u. Intrigantni krojevi, kvalitetni materijali, potpuna originalnost samo su neki od epiteta koji opisuju njegove kreacije.

Najnoviju kolekciju srpskog kreatora, kao i uvek, publika je pozdravila gromoglasnim aplauzom. Sa njegovom revijom, završile su se revije uživo na XVIII Serbia Fashion Week– u sa nadom da se vidimo sledećeg proleća sa novim kolekcijama i modnim ostvarenjima uživo.