Budite u dobroj formi

Za sve vas, koji se i dalje dvoumite ili da li da krenete sa treninzima ili ne, vrata Fitness centra World Class Park City otvorena su vam od 24 do 30. oktobra. Na raspolaganju su vam grupni treninzi, teretana i SPA deo. Imate mogućnost da isprobate sve šta vas zanima i verujemo ćete izabrati idealne treninge za vas.

Leto je prošlo i sada je vreme da pronađemo mesto za treninge koje će nam prijati i pomoći da tokom hladnijeg perioda, ostanemo zdravi i u dobroj formi. Mogućnosti su razne a mi vam preporučujemo da izaberete kombinovane treninge, kardio program uz vežbe snage i istezanja. Sve to zajedno pomoći će vam da održite vaše telo u dobroj kondiciji i učiniće da vam treninzi budu interesantni i efektni.

NOVA IZDANJA LES MILLS TRENINGA

Ukoliko ste već dolazili, očekuju vas nova izdanja vaših omiljenih treninga. Nova muzika, nove kombinacije i sjajna energija koja nikad ne nedostaje na ovim treninzima.

AKCIJSKE CENE

Tokom ove nedelje imate mogućnost da dobijete akcijske cene za dvanaestomesečne  i šestomesečne članarine. Na sve to, očekuju vas i pokloni u vrednosti od 60 evra, kao i razni vaučeri i drugi pokloni. Ovo je definitivno nedelja koju ne želite da propustite. Proverite zašto je World class bio i ostao najbolji.

Tempo života i obaveze koje nam nameće svakodnevica ne dozvoljavaju nam uvek da vežbamo u isto vreme, a trebalo bi. Obično je večernji trening ono što većini odgovara, ali i jutarnji ima svojih prednosti.

Jutarnji trening

Jutarnji trening je ono što će vam svaki stručnjak preporučiti, jer je metabolizam tada brži. Pod pretpostavkom da ste legli u krevet na vreme i naspavali se, telo će vam ujutru biti odmorno i puno energije. Prvo što bi trebalo da uradite nakon sat vremena buđenja jeste da zdravo i kvalitetno doručkujete, ali umereno, pokrenućete metabolizam i dati telu još više snage za jutarnji trening.

Prednosti jutarnjeg treninga su različite. Na prvom mestu, odradićete trening ujutru i ostatak dana ćete imati slobodan za ostale aktivnosti i obaveze. Neće vam se desiti da vam posle posla iskrsne još neki sastanak koji će se možda odužiti, pa nećete imati vremena da uveče odradite trening. Takođe, nećete imati izgovor kako ste umorni posle posla.

Popodnevni trening

Kada je u pitanju popodnevni trening idealno vreme je oko 18-19 časova. Telo je tada već dovoljno zagrejano i odmorno, pa se može i brže krenuti sa samim treningom. Tada bi naročito trebalo da vežbaju osobe koje su sklone povredama i upalama mišića, jer je u tom vremenskom periodu telo u najboljoj formi i teže će doći do naprezanja mišića, povreda ili uganuća zglobova.

Ako planirate trening odmah nakon posla, isključujete mogućnost eskiviranja vežbanja. Bilo bi dobro da stvari za trening ponesete sa sobom na posao, a poslednji obrok pre vežbanja treba da bude bar sat i po ranije.

Uticaj vežbanja na mišiće najveći je uveče, jer su oni tada snabdeveni kiseonikom, pa je  i trening lakši. Ukoliko vam je cilj definicija mišića, onda je ovo pravo vreme za vas. Večernji trening može da bude i odlična prilika da izađete iz udobnosti svog doma i učinite nešto dobro za svoj organizam. Ovi treninzi imaju brojne prednosti: telo je prepuno energije koje je nakupilo tokom dana, završavate dan nečim pozitivnim i relaksirajućim, a uz sve to izbacićete i nagomilani stres i negativnu energiju koju ste sigurno nakupili tokom radnog dana, a potrošićete višak kalorija koje ste možda uneli u nekom obroku.

U večernjim časovima mišići su zagrejani, ali organizam nije spreman za težak i intenzivan rad, već za trening snage. Čak i lagana šetnja pre spavanja pomaže da lakše zaspite i imate kvalitetniji san.

Svaki od navedenih treninga ima svojih prednosti i mana. Najveća greška je ne otići na trening uopšte. Prema tome, izaberite svoje najbolje vreme za vežbanje i nemojte tražiti izgovore, jer kvalitetno odrađen trening je dobar u bilo koje doba dana.