Boja žalfije i smaragda

Počinje veliko spremanje unutar nas samih i svega što nas okružuje. Uklanjamo sve što je višak a dodajemo nova mišljenja i stavove.

Svi su se složili u tome da sezonski modni trendovi treba da odražavaju ono što je oko nas.

Sa situacijom koja nam je uništila uobičajene navike i rutine, boje poput žalfije i smaragda mogu dati toliko potreban osećaj optimizma i svežine. Jednostavne za kombinovanje, najpoželjnije nijanse zelene započinju u hladnoj mint nijansi, donose toplinu u eteričnoj žalfiji i završavaju u jarkoj i bogatoj nijansi zelene.

Osim što se ističu svojom svežinom, prolećne it nijanse zelene jednako dobro izgledaju u spoju sa zemljanim, pastelnim i jarkim nijansama zbog čega ih poznate modne kuće, dizajneri i brendovi biraju ove godine kao savršeni koloristički izbor za većinu  odličnih odevnih komada i modnih dodataka. 

Dizajneri su za za proleće-leto 2021. godine izdvojili nijanse žalfije koja se često koristi u terapeutske svrhe zbog svojih umirujućih dejstava dok  smaragdno zelenu predlažu kao okrepljujuću nijansu koja stvara osećaj probuđenosti i aktiviranosti. Priznaćete, vredi probati. 

Zelene nijanse  preporučuju se generalno u svemu. Pravi su hit u enterijeru, kuhinji i na tanjiru jer njihova dejstva blagotvorna su za dušu i na telu.