Napravite razliku: Mediji i novinarstvo+društvene mreže

Proširite znanje i usavršite svoje poslovanje. Naučite kako da sami prezentujete ideju kroz pisani ili govorni tekst. Postanite autor, novinar, dopisnik.

Pišite postove i objave sami, bez straha da li ste nešto pogrešili. Izgradite svoj stil. Vaš profil, blog ili sajt treba da vas predstave u najboljem izdanju.

Sve je počelo sa porukama na mobilnim telefonima. Obično ih pišemo u žurbi, nije poželjno da su duge. Važno je da javiš, preneseš neku informaciju. Kasnije su se pojavile društvene mreže i fotografija je dobila svu pažnju. Vremenom, reči su počele da nedostaju, pre svega u opisu. Mnogi su počeli da pišu, objašnjavaju i savetuju. Sa znanjem, obrazovanjem, iskustvom ili ne, postepeno ali sigurno, ušli smo u virtuelni svet u kojem se svi sada utrkuju.

Informacije su nam na dlanu. Sjajne edukacije, saveti, korisne informacije putuju sa jednog kraja sveta na drugi kraj u trenu. Novinarstvo je na neki način potpuno zauzelo scenu.

Pitanje je, šta se desilo sa pravopisom i lepim izražavanjem? Svaka reč treba da ima svoju težinu a rečenica suštinu. Ne može sve u slobodnom stilu. Sve šta pišete, da li je to poruka, mejl, post ili opis na profilu, govori o vama više nego što se čini.

Nema dileme da budućnost vodi ka stalnoj online komunikaciji i predstavljanju. Treba biti spreman i naučiti da jasno i pravilno prezentujete svaku novu ideju. Postoje forme i žanrovi koji su osnova svega i treba ih prilagoditi novim zahtevima. Najvažnije je da usavršite konstrukciju rečenice, precizirate misao i poštujete pravopis. Samo tako možete ostaviti željeni utisak na pratioce, prijatelje, saradnike i klijente. Nakon toga, sledi nadogradnja.

Iz hobija, često mogu da se pojave neka nova interesovanja. Možda počnete da pišete za druge, pokrenete svoj blog ili sajt. Istina je, ima bezbroj sadržaja, ali nedostaje VAŠ. Pridružite nam se bez obzira na godine. Rad u malim grupama prilagođen je afinitetima i uzrastu.