Otvoren XVIII Serbia Fashion Week : Glamur na sceni

Sinoć je u Muzeju Vojvodine otvoren jesenji Serbia Fashion Week. Još jednom se pokazalo da moda nisu samo odevni komadi nego da nju čine svi koji vole da je prate, uživaju u njoj, razmenjuju ideja i mišljenja, trendove i stavove. Upravo iz tog razloga, zadovoljstvo publike bilo je veće, jer se nakon dve godine na ovom XVIII izdanju SFW,  revije ponovo održavaju uživo.

Svoju novu kolekciju na otvaranju manifestacije, predstavio je gost iz inostranstva Eymeric Francois , podsećajući na to da SFW od svog prvog izdanja u jesen 2013. godine ima internacionalni karakter.

Brojni mediji i odabrana publika imali su priliku da na svečanom otvaranju udahnu atmosferu svetskog modnog događaja.

Francuski kreator visoke mode Eymerik Fransoa u svojim kolekcijama teži definisanju tajne senzualnosti koja ističe lepotu žene. Rad na linijama i perspektivama je najvažniji za njegove kreacije. Izvajana u korsetu, žena kakvu vidi Eymeric Francois nosi haljine koje senzualno prikazuju njenu siluetu.

Posebnu pažnju daje izvezenim haljinama, koje se mogu nazvati fetišom ovog dizajnera, kao i haljinama sa patentnim zatvaračima i trakama. Dizajner svoje kreacije voli da predstavi u rok stilu. Od 2014. godine ovaj dizajner je stalni član tima SFW na poziciji Art menadžera.

Glamuroznu reviju dodatno je uveličala specijalna gošća, pop rock zvezda Slađana Milošević koja je sijala na sebi svojstven način.

Po završetku revije, usledio je koktel u posebnom ambijentu bašte Muzeja Vojvodine.

Drugog dana ovogodišnjeg “Serbia Fashion Week”-a, slede revije popularnih brendova uz brojna poznata lica iz javnog života, na terasi najvećeg tržnog centra u regionu – Promenadi.

Nacionalna nedelja mode nastavlja se 27. septembra revijama domaćih dizajnera koji će na krovu Novog Sada, prikazati svoje nove kolekcije.

Iste večeri,  biće predstavljena najnovija kolekcija „Karma“ dizajnerke Suzane Perić koja nakon predstavljanja na Siciliji, donosi na jesenji SFW prefinjenu kreativnost i iznenađujuće elemente inspirisane najpoznatijim modnim klasicima.

Pretposlednjeg dana, 28. septembra biće otvorena izložba čija tema je održiva moda, a slogan Sačuvajmo planetu.

U okviru pratećeg programa ovog izdanja SFW najznačajnija je online konferencija koja se organizuje u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja.

Ovom konferencijom 29. septembra biće zatvoreno jesenje izdanje “Serbia Fashion Week-a uz nadu i nagoveštaje da će brojnim iznenađenjima koja se već pripremaju za naredno proleće SFW svojim programom obogatiti program i sadržaj projekta – Novi Sad – evropska prestonica kulture.