SFW: Suzana Perić nakon Sicilije u Novom Sadu, predstavila kolekciju – Karma!

Treće večeri naše nacionalne nedelje mode, priliku da pokažu svoje kolekcije imali su domaći dizajneri. U posebnom ambijentu, na krovu grada tačnije TC Promenada, sa pogledom na Novi Sad zasjali su najnoviji modeli naših talenata.

Veče je otvorila Suzana Perić sa kolekcijom “Karma”, koja je nedavno prikazana na sicilijanskoj nedelji mode.  Vođena nedavnim utiscima, Suzana se potrudila da njeni modeli zablistaju i na domaćoj sceni.

Suzanine haljine prepoznatljive su po odabranim materijalima i krojevima koje ističu ženstvenost.

Ovaj put, inspiraciju je pronašla u najpoznatijim modnim klasicima.

Suzana Perić je rođena u Sarajevu i nakon srednje škole preselila se u Nemačku gde je upisala jednu od najistaknutijih modnih škola – Akademiju za modu i dizajn u Dizeldorfu gde je i diplomirala. Nakon toga, posvetila se dizajniranju i godinama je sve uspešnija. Svoje kolekcije uspešno predstavlja u zemlji i inostranstvu. Omiljena je među poznatim ličnostima koje za specijalne prilike i večeri često biraju njene haljine. Redovno izlaže svoje kolekcije na nedeljama mode u zemlji, regionu i svetu.

Ova šarmantna dizajnerka pleni svojom komunikativnošću ali i poznavanjem trendova. Godinama je urednica našeg prestižnog časopisa “Bazar”. Donela je Srbiji  2020. godine internacionalnu nagradu u oblasti mode, Global Style Icon Awards 2020 gde je izabrana za najbolju kreativnu direktorku godine.

Dve godine za redom, bila je dobitnica nagrade Nedelje mode u Milanu za najboljeg internacionalnog dizajnera, na platformi Mad Mood. Kao pobednica u kategoriji “Winner For Mad Mood” na novembarskom “Serbia Fashion Weeku”, Suzana je imala priliku da predstavlja modu Srbije u Milanu.

Tada je prikazala najnoviju kolekciju “Passaporto” 2020/21, a revija je održana u ekstravagantnom prostoru milanskog hotela Magna Pars. Kreatorka je reviju posvetila prevazilaženju granica kroz modu i lepotu. Na ovoj prestižnoj smotri mode takođe je proglašena za ambasadora mira.

Sve ovo još jednom pokazuje koliko moda ima uticaja i na koje sve načine može da se prezentuje kada se bez rezerve posvetite.