Šetnja po Tivtu

Odlučili ste da ove leto provedete u Crnoj Gori, uživate u predivnoj prirodi ali i sjajnom provodu. Planirate da danju obilazite plaže, pijete kafu kraj obale sa pogledom na talase i more. Uz malo truda, vaš odmor i želju za provodom možete da proširite i obilaskom poznatih ili pak skrivenih mesta koje ste odavno hteli da vidite ali niste stigli to da učinite. U narednih nekoliko tekstova, predložićemo vam šta biste svakako trebali da posetite i gde možete maksimalno da uživate tokom ovog leta.

Bez obzira gde ste smešteni, preporuka je da makar jednu jutarnju kafu popijete u tišini najluksuznije nautičko turističke luke Porto Montenegro u Tivtu. Ne samo što je u pitanju luksuz, pogled na jahte, nego što ćete zaista imati taj maksimalan ugođaj i osećaj savršenog spoja u kojem ništa ne narušava ravnotežu. Spoj predivnog mora i luksuznih jahti, organizovanost i nadasve poslovnost, govore za sebe.

U svom sklopu, Porto Montenegro ima marinu sa 450 vezova za jahte dužine 12 do 180 metara, luksuzni hotel Regent Porto Montenegro sa 5 zvezdica, muzej nautike, jahting klub, stambeno poslovni prostor, otvorene bazene, luksuzne ugostiteljske objekte, prodavnice i kao takav predstavlja pravi raj nautičkog turizma.

Sve najveće jahte sveta, dužine čak do 250 metara, Porto Montenegro može da prihvati na vez i ovo ga svrstava među marine koje se nalaze u samom vrhu industrije superjahtinga. Zato i nije čudno što su Tivat i Poro Montenegro postali izbor svetskog džet seta i jahtaša sa cele planete.

U Porto ne uplovljavaju samo brodovi i jahte, nego i kulinarski, šoping i umetnički sadržaji, a u njemu se održavaju i mnogobrojne manifestacije i događaji koji, turistima koji su došli na letovanje u Tivtu, uvek pružaju aktivnosti u kojima mogu da uživaju u slobodno vreme.

U galeriji Pizana u Portu održavale su se izložbe koje su privukle pažnju svetske kulturne scene. Dela Salvadora Dalija, Endija Vorhola, kao i izvrsnih umetnika iz regiona, samo su neka od onih koje su ovde bile izložene. Književne večeri takođe su vrlo česte u Portu, kao i druge zanimljive manifestacije.

Tivat se može pohvaliti i vrlo živim noćnim životom, kako u starom centru, tako i u Porto Montenegru. Ovde se često organizuju koncerti, DJ-nastupi i raznovrsne manifestacije koje mogu obogatiti vaše uživanje tokom leta.

Porto Montenegro ima vrlo specifičan glamurozan izgled i posebno je atraktivan pa tako privlači turiste i svojim izgledom i arhitekturom. Arhiektura Porta predstavlja specifičan spoj tradicionalnog i modernog, a sve građevine u njemu svetlih su tonova i lepih struktura, što pravi divan kontrast u odnosu na tamnu, tirkiznu boju čistog mora na koju Porto izlazi.

Što se tiče cena u restoranima i kafićima, ne brinite, uklapaju se potpuno u letnji cenovnik.

Cena espressa na ulasku u Porto, iznosi oko 2 eura, što je pozitivno iznenađenje za ovakvu uslugu i ugođaj.

Porto predstavlja i pravi raj za ljubitelje fotografisanja, pa pruža odlično iskustvo i za one koji obožavaju da prave odlične fotke na destinacijama koje posećuju. Inspiracija vam neće nedostajati i na vama je da uživate maksimalno.